Limba română, întrebare adresată de Elly11, 9 ani în urmă

Scrie o compunere in care sa iti inchipui ca esti o banca rosie intr-un parc.Povesteste-ti viata si utilizeaza cel putin 10 adverbe.Spune adverbele folosite.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anivleju
2
    Sunt 10 ani de când stau aici. Tot atâtea ierni am suportat frigul aspru şi adesea se mai aşternea peste mine câte un start de ninsoare care îmi provoca o mâncărime imensă. Nu puteam să mă scarpin, doar ştiţi, noi, băncile, nu avem mâini. Îmi folosesc doar picioarele pe care m-am înfipt încă de atunci într-o pătură de ciment care m-a pitruit pe marginea asta de alee.
    Dar să vedeţi cum e primăvara. Atât de mulţi copii trec pe aici, că mi se usucă uneori urechile de zgomotul lor şi atunci mă apuc de numărat perechile de îndrăgostiţi care îşi fac atâtea jurăminte că nici nu le mai ştiu numărul. Unii mint, ştiţi, cei mai mulţi mint. Îşi jură că vor fi împreună pe veci iar la o săptămână, două îi văd însă... cuplul e diferit. El e acelaşi. Ea - e alta.
    Într-o seară a venit şi s-a aşezat pe mine un bărbat ce părea de vreo treizeci de ani. Avea în mână o carte, o carte magică, eu cred. I-a sunat telefonul şi la câteva minute a pornit cu o viteză incredibilă. Cartea a lăsat-o pe mine cu faţa în jos. Citea ,,Mama şi copilul''. În vara următoare a mai trecut pe acolo. În braţe avea copilul iar mama era alături.
    Viaţa mea are multe poveşti. Dar câte să vă spun? Stau aici de zece ani şi voi mai sta vreo zece zile. Primarul a dat ordin ca băncile din parcuri să fie schimbate cu altele noi şi să fie colorate în culorile partidului lui. Ce se va întâmpla cu mine?

Elly11: Multmumesc mult!Este superba!imi poti spune adverbele?
Alte întrebări interesante