Limba română, întrebare adresată de Myhaela111, 9 ani în urmă

Scrie o compunere in cu titlu "Iarna sta de vorba cu viscolul si gerul" care sa contina:epitete;personificari;comparatii;enumeratii si repetitii. Va roooog repede !!!!! Dau coroana !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrafcsb123
5
Odata cu venirea iernii ,zapada alba s-a asternut ca o mantie stralucitoare .Albinele albe de zapada au inceput sa roiasca tot satul .Insa soarele nu mai este asa de darnic ca in alte anotimpuri,a inghetat si el de gerul ce a venit pe la noi .Iarna , picteaza pe geamuri flori de gheata si gerul naprasnic bate peste crengile copacilor dezgoliti .Frunzele ,plecasera de la toamna ,chiar si pasarile calatoare ,ca stiau de inainte ce anotimp cu vremea rece le asteapta .Apa naturii este ca de oglinda ,gradinile sunt inghetate tare si pomii poarta vesminte albe ,ca de zahar .Iarna apriga aduce in tara gerul si frigul ,in care stelutele de argint cad in oceanul de ninsoare din tot orasul .
Acum ,iarna incepe sa puna stapanire pe toata tara si sa aduca frig .
-Frigule ,du-te si ingheata casele si da putina zapada ,si ingheata apele si tot ce gasesti ,ca sa se observe ca a venit iarna ,ca am mare nevoie de tine sa ma ajuti sa vin in tara !Acum tu,viscolule ,du-te si raspandeste fiori de gheata peste tot in jurul tau si bate pe la casele oamenilor si pe la ferestre !spuse iarna cea friguroasa .
-Iarna ,eu sunt gerul si ma voi pleca sa dau putini fulgi de nea peste pamant si viscolul ii va imprastia peste tot orasul si voi merge pe la ferestrele oamenilor ca sa vestesc ca vine iarna !
-Bine,bine ! Sa plecati repede ,ca am intarziat putin ,trebuia sa merg de vreo doua zile !
-Promitem ca vom ajunge la timpul potrivit !
Gerul naprasnic si viscolul au pornit si au reusit sa aduca curand iarna .Acum ,a fost prima ninsoare din acel an .Copii sunt mereu fericiti la venirea Craciunului si la asteptarea lui Mos Craciun .Datorita gerului si viscolului a reusit iarna sa soseasca curand,deoarece ei sunt ajutoarele acestui anotimp in fiecare an cand vine .Oamenii asteapta mult anotimpul ,pentru ca impodobesc brazii si vine Mos Craciun si este zapada !

Myhaela111: Mersi. Dar contine toate figurile de stil scrise mai sus ?
alexandrafcsb123: mai contin cateva ,dar poate am scris prea putine
alexandrafcsb123: dar contine
Myhaela111: Ms. Dar cum iti dau coroana
Myhaela111: Este foarte buna !
alexandrafcsb123: trebuie sa astepti putin sau pana mai scrie cineva
Myhaela111: Ok. Sigur o sa iti dau tie coroana.
alexandrafcsb123: Mersi
Myhaela111: Eu iti multumesc !!!
Alte întrebări interesante