Limba română, întrebare adresată de therealdarknesss1212, 8 ani în urmă

Scrie o compunere libera, de minim 200 de cuvinte, cu titlul "Avem nevoie de modele în viață?". In compunere, te poți referi la experiența personală, dar poți face conexiuni și cu textul "Popa Tanda" sau cu alte texte citite de tine.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catalinaene317
2

Răspuns:

Viata este o călătorie continuă și neîncetată. Fiecare persoană este definita de caracterul si stilul propriu, dar uneori avand nevoie si de anumite modele in viata pentru a putea invata pentru ceva ce ne dorim sa fim, ceva ce ne face pe noi fericiti.

In primul rand, putem lua ca modele de viata personaje din importante opere literare, spre exemplu Persida din romanul social "Mara" de Ioan Slavici. Aceasta ne ofera un model al iubirii, sacrificiului si sperantei demn de urmat prin viata si căsnicia zbuciumata cu tanarul neamt, dar care intr un sfarsit are un final fericit.

In al doilea rand, modelele in viata ne pot indruma si pregătii pentru anumite momente din viata noastra sau al carierei noastre. Din viata lor, activitatea, poveștile, povețele, trăirile lor putem deduce sfaturi care ne sunt nespus de trebuincioase.

In concluzie, eu consider ca avem nevoie de modele in viata pentru a ne experimenta si invata constant .

sper ca te am ajutatttt❤

Alte întrebări interesante