Limba română, întrebare adresată de sandalupacescu, 9 ani în urmă

Scrie o compunere(text narativ) de 20-25 de randuri,cu titlul "Prieteni buni" care sa aiba urmatorul inceput: ...Sunt asa de ingrijorat!Alexandru lipseste de doua ore!El,care nu a lipsit de la scoala decat o singura data. În clipa cînd l-am auzitpe colegul meu Mihai rostind aceste cuvinte, mi-am dat seama ca si eu eram la fel de îngrijorat şi mi-am amintit deodată cu cîtă patimă îmi vorbea ieri Alexandru despre jocurile pe calculator, pasiunea lui cea nouă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anyt
14
sint  asa de ingrijorat alexandru lipsestesi parca mi a promis ca vine la tim poate i sa intimplat  ceva e cel mai bun prieten al meu iar prietenia inseamna Chiar dacă ne-am obişnuit să-i numim prieteni pe mai toţi cunoscuţii noştri, în realitate, pritenii adevăraţi pot fi număraţi pe degete. Prietenia nu e ceva care se naşte spontan. Ea trebuie deosebită de o simplă simpatie. Este posibil ca o relaţie de simpatie între două persoane să evolueze spre prietenie, dar aceasta din urmă are nevoie de timp şi de mai multe situaţii în care ea să fie dovedită. Altfel spus, prietenul tău nu este cel care îţi zâmbeşte frumos şi care pare prietenos, ci cel care de câte ori ai avut nevoie de el a fost lângă tine

anyt: cit am putut
anyt: O prietenie adevărată poate fi deosebită de colegialitate sau de alte forme uşoare de prietenie, dacă gândim relaţia de prietenie ca pe o relaţie familială. Un prieten adevărat trebuie să fie precum un frate: să fie sincer, să te respecte, să te preţuiască şi să fie pentru tine un sprijin. Niciodată un prieten, întocmai ca un frate, nu va ezita să te apere la nevoie, dar şi să te dojenească atunci când situaţia o impune sau să-ţi arate acolo unde ai greşit. 
Alte întrebări interesante