Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Scrie-ti o compunere cu primavara(superba)


Utilizator anonim: Si tu ai copiat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
                                    Primavara
       Primavara este anotimpul in care totul revine la viata, in care fiecare are parte de ceva nou. Batrana iarna se retrage cand aude cantecul cucului si vede copaci inmuguriti, dar iarna ne-a adus si ea felurite bucurii.
        Natura prinde viata in razele soarelui care topeste zapada, copacii incep a inmugurii, cucul incepe a canta, ghiocei incep a-si scoate capul din zapada subtire, care e putina, si aproape trece. Un fior al reinoirii, al fericirii si al pacii simti cand vezi ca totul revine la viata. Dealurile care adineauri erau albe, acum prind culoare, dar tot au ceva alb pe ele, o turma de oi a unui cioban batran. Padurile, si ele, care o iarna au adapostit animalele, incep a vuii de cantecul ciocarliei, incepe a se auzi bataia ciocanitorii, care de zor isi cauta hrana.
      Copacii care erau goi, acum se imbraca cu o haina noua, primavara. Primavara e ceea ce se numeste prospetime, darurile ei fiind: bucuria si revenirea la viata.
Răspuns de Rodi11
4
Primăvara este anotimpul in care toata vegetația se trezeste la viață. Iarba începe sa crească ghioceii , viorelele si lacramioarele incep sa înflorească , pomii inmuguresc , iar peisajul iernii dispare ,totul afara căpătând culoarea verde.
Deja se aud pasarelele care se întorc din țările calde , cântând armonios vesele ca s-au întors acasa la cuibul lor. Datorită pasarelelor toți pomii prind viață in ei roiesc pasarelele, furnicile si gâzele.
Pădurile isi revin , toți pomii inmugurind si animalele ies din viziuni cu puii lor afara ,vesele , bucurandu-se de soare si caldura care se reantorc primavara.
Noi copiii ,împreună cu doamna învățătoare mergem intr-o mica excursie la pădure sa adunam ghiocei si viorele pe care le ducem mamelor noastre .
Ne bucurăm foarte mult de faptul ca putem iesi in natură, iar primavara este minunată.
Alte întrebări interesante