scrie un eseu de 10-15 propozitii cu titlul substante organice cu importanta biologica DAU COROANA!!!!
Răspunsuri la întrebare
Raspuns:
Substanțe organice cu importanta biologică
Lipidele au functii:energetica si de rezerva (lipidele sunt mai energoeficiente ca proteinele, fiind pastrate in organism cel mai des in tesutul adipos);structurala (sunt prezente in cadrul membranei celulare, constituind un fel de bariera pentru substantele de dinafara);regulatorie (hormonii lipidali);imunoprotectoare;de accelerare a metabolismului (in calitate de coenzime);de pigmenti.
Lipidele au functii:energetica si de rezerva (lipidele sunt mai energoeficiente ca proteinele, fiind pastrate in organism cel mai des in tesutul adipos);structurala (sunt prezente in cadrul membranei celulare, constituind un fel de bariera pentru substantele de dinafara);regulatorie (hormonii lipidali);imunoprotectoare;de accelerare a metabolismului (in calitate de coenzime);de pigmenti.Proteinele sunt substante organice macromoleculare formate din lanturi simple sau complexe de aminoacizi; ele sunt prezente in celulele tuturor organismelor vii in proportie de peste 50% din greutatea uscata. Toate proteinele sunt polimeri ai aminoacizilor, in care secventa acestora este codificata de catre o gena. Fiecare proteina are secventa ei unica de aminoacizi, determinata de secventa nucleotidica a genei.
Lipidele au functii:energetica si de rezerva (lipidele sunt mai energoeficiente ca proteinele, fiind pastrate in organism cel mai des in tesutul adipos);structurala (sunt prezente in cadrul membranei celulare, constituind un fel de bariera pentru substantele de dinafara);regulatorie (hormonii lipidali);imunoprotectoare;de accelerare a metabolismului (in calitate de coenzime);de pigmenti.Proteinele sunt substante organice macromoleculare formate din lanturi simple sau complexe de aminoacizi; ele sunt prezente in celulele tuturor organismelor vii in proportie de peste 50% din greutatea uscata. Toate proteinele sunt polimeri ai aminoacizilor, in care secventa acestora este codificata de catre o gena. Fiecare proteina are secventa ei unica de aminoacizi, determinata de secventa nucleotidica a genei.In functie de compozitia lor chimica ele pot fi clasificate in:
Lipidele au functii:energetica si de rezerva (lipidele sunt mai energoeficiente ca proteinele, fiind pastrate in organism cel mai des in tesutul adipos);structurala (sunt prezente in cadrul membranei celulare, constituind un fel de bariera pentru substantele de dinafara);regulatorie (hormonii lipidali);imunoprotectoare;de accelerare a metabolismului (in calitate de coenzime);de pigmenti.Proteinele sunt substante organice macromoleculare formate din lanturi simple sau complexe de aminoacizi; ele sunt prezente in celulele tuturor organismelor vii in proportie de peste 50% din greutatea uscata. Toate proteinele sunt polimeri ai aminoacizilor, in care secventa acestora este codificata de catre o gena. Fiecare proteina are secventa ei unica de aminoacizi, determinata de secventa nucleotidica a genei.In functie de compozitia lor chimica ele pot fi clasificate in:Holoproteine cu urmatoarele clase de proteine .Proteine globulare (sferoproteine) sunt de regula substante solubile in apa ...
. Etanolul este tipul de alcool pe care il gasim in urmatoarele bauturi: bere, vin si coniac. Deoarece are un punct scazut de inghet, este folosit in termometre pentru temperaturi de –40 grade Celsius(punctul de inghet al mercurului), si in radiatoarele masinilor sub forma de antigel. Comercial etanolul contine 95% din volumul sau substanta pura iar restul de 5% apa. Pentru a obtine etanol pur de concentratie 100% se folosesc agenti de deshidratare care inlatura cantitatea de apa.
. Etanolul este tipul de alcool pe care il gasim in urmatoarele bauturi: bere, vin si coniac. Deoarece are un punct scazut de inghet, este folosit in termometre pentru temperaturi de –40 grade Celsius(punctul de inghet al mercurului), si in radiatoarele masinilor sub forma de antigel. Comercial etanolul contine 95% din volumul sau substanta pura iar restul de 5% apa. Pentru a obtine etanol pur de concentratie 100% se folosesc agenti de deshidratare care inlatura cantitatea de apa.Etanolul are punctul de toprire la –114,1 grade Celsius, fierbe la 78.5 grade Celsius si are o gravitate specifica de 0.789 la temperatura de 20 de grade Celsius. Etanolul a fost fabricat din vremuri stravechi prin fermentarea zaharului din fructe si cereale. Toate bauturile din etanol si mai mult de jumatate din etanolul industrial este obitinut prin acest proces.
Explicație:
Sper ca te am ajutat si ca e bun :)
Mult SUCĆES