Scrie un referat de circa o pagină cu tema :"Mod de viață sănătos al mamei în perioada de sarcină"
Răspunsuri la întrebare
În cazul multor clase de oameni asistăm la o supraalimentație bazată pe un aport mărit de alimente, dar săracă în micronutrienți.
În ultimii ani au apărut numeroase studii care dovedesc că o alimentație echilibrată alternată cu exerciții fizice, au beneficii enorme pentru sănătate și în special pentru femeile însărcinate și pentru făt.
Explicație:
Regula este că trebuie să mănânci sănătos, echilibrat şi cu un conţinut suficient de vitamine, minerale şi nutrienţi pentru evoluţia armonioasă a sarcinii şi dezvoltarea sănătoasă a copilului. O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată creşte şansele unei sarcini uşoare, fără complicaţii, şi naşterea unui copil sănătos, putând chiar reduce riscul unor afecţiuni cronice ce pot apărea în primii ani ai copilăriei.
alimente variate ce conțin substanțe nutritive și vitamine: brânză, lapte, iaurt (conțin calciu, proteine), legume și fructe (conțin vitamina C, fibre, acid folic), carne și pește (conțin proteine, fier), pâine, paste din făina de grâu integrală (conțin proteine, fibre, acid folic).
alimente variate ce conțin substanțe nutritive și vitamine: brânză, lapte, iaurt (conțin calciu, proteine), legume și fructe (conțin vitamina C, fibre, acid folic), carne și pește (conțin proteine, fier), pâine, paste din făina de grâu integrală (conțin proteine, fibre, acid folic).Beți îndeajuns apă și sucuri. Consumul suficient de lichide în timpul sarcinii este esențial pentru funcționarea normală a rinichilor și evitarea constipației.
Ea ar trebui să mănânce : Carne, pește, ouă, nuci, fasole , Legume, zarzavaturi și fructe , Cartofi, pâine, orez, fulgi de cereale , Lapte și produse lactate , Grăsimi, uleiuri și zahăr . Nu încercați să slăbiți în timpul sarcinii. E normal dacă adaosul în greutate pe tot parcursul sarcinii va fi 8-13 kg și nu mai mult, restul kg-lor fac mai mult rău decât bine.