Limba română, întrebare adresată de alisia403123, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 15-20 de rânduri, alegând una dintre următoarele afirmații:
• Mihail Sebastian – ”Cea mai frumoasă şi mai tristă carte”.
• Pompiliu Constantinescu - ”Miracol în cariera unui scriitor şi chiar a unei generaţii”.
• Dumitru Micu – ”Jurnal interior al descoperirii dragostei”.
Să aveți: „În opinia mea", „În primul rând" , „În al doilea rând" , „În concluzie".
Exemplu: În opinia mea, romanul "Maitreyi".......... și continuați voi.
Ajutați-mă vă rog frumos. Am nevoie de ajutor.
Dacă răspundeți corect vă DAU COROANĂ!​​​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
4

Salut!

Îți voi scrie câteva sugestii pentru a putea realiza textul argumentativ!

Voi alege ca suport afirmația „Miracol în cariera unui scriitor și chiar a unei generații” de Pompiliu Constantinescu.

Astfel, textul tău poate să urmeze structura următoare:

  • introducere - aici poți să prezinți ideea ta, de ce ai ales această temă, de ce consideri că este importantă, etc. De exemplu: În opinia mea, consider cuvântul ca fiind o putere fantastică de schimbare în viața unei persoane sau chiar a unei generații. Pornind de la citatul „miracol în cariera unui scriitor și chiar a unei generații” vreau să argumentez de ce cred că a scrie poate reprezenta un miracol.
  • Argument 1 - aici poți să dezbați ipoteza ta, aducând un argument care să susțină teza ta. De exemplu: În primul rând, pentru a vorbi de miracol este nevoie de pasiune și devotament. Spun acest lucru pentru că, după părerea mea, atunci când cineva își așterne viața pe În al doilea rând, consider că experiența de viață poate fi un miracol și povestea unui persoanj care a înfruntat multe obstacole și piedici merită scrisă cuvânt cu cuvânt. hârtie poate să ducă la o schimbare radicală în jurul său. (aici poți să dezbați ideea, spunând că generațiile pot fi transformate prin lectura unui autor care și-a dedicat complet viața scriind, etc.)
  • Argument 2 - aici scrii al doilea argument, având din nou în vedere ideea ta din introducere. De exemplu: În al doilea rând, consider că experiența de viață poate fi un miracol și povestea unui persoanj care a înfruntat multe obstacole și piedici merită scrisă cuvânt cu cuvânt. (aici poți să argumentezi mai concret, dacă știi o situație în care cartea cuiva a fost un miracol pentru cineva, poate chiar pentru tine).
  • Concluzie - aici prezinți ideea de final, sintetizând toate cele spuse mai sus într-o idee clară. De exemplu: În concluzie, cred că trebuie să fim atenți la experiențele de zi cu zi și să căutăm miracolul. (aici poți scrie părerea ta, ce înseamnă miracol pentru tine, cum vezi tu povestea aceasta, etc.)

Mult spor!


alisia403123: Mulțumesc!
Alte întrebări interesante