Limba română, întrebare adresată de antoniabentan15, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 15-25 de Finduri despre importanta vointei îm depasirea momentels dificile ale vietii, pornind de la ideea sugerata de urmă tearea angetare a lui Virgiliu: "nu ceda nenorociri ci înfrunto cu și mai multă bărbăție" ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
1

Înainte de a redacta un text argumentativ, să ne oprim asupra câtorva noțiuni:

- Structura specifică – ipoteză, minim două argumente urmate de exemple și concluzia.

- Conectorii specifici – în opinia mea, în primul rând, în al doilea rând, în plus, în concluzie etc.

- Normele de scriere corectă.

- Respectarea temei indicate și raportarea la textul suport/citatul suport (dacă există).

Luând în vedere aceste noțiuni, putem redacta un text argumentativ. Așadar:

Ipoteza – îți recomand să pregătești cititorul pentru tema ce urmează a fi argumentată, folosindu-te și de conectorul specific. Spre exemplu: În opinia mea, pentru a depăși momentele dificile în viață, este necesar să dăm dovadă de voință, aceasta fiind semnificativă pentru noi în astfel de situații.

Primul argument – îți recomand să te raportezi la citatul suport, să folosești conectorul specific, să oferi exemplu. Mai mult, poți menționa chiar și o personalitate pe care o apreciezi și despre care știi că a dat dovadă de voință într-un anumit impas. Spre exemplu: În primul rând, sunt de părere că toți oamenii se confruntă, cel puțin o dată în viață, cu un moment dificil, un moment de impas, un moment în care nu știe ce și cum să facă. Sunt de părere că voința de a depăși momentul este cea mai importantă. Spre exemplu, citatul ”Nu ceda nenorocirii, ci înfrunt-o cu și mai multă bărbăție” este un citat care demonstrează că voința te va ajuta să faci față greutăților.

Al doilea argument – îți recomand să te raportezi la experiența personală – fie reală sau imaginară. Vei oferi un exemplu și vei folosi conectorul specific. Spre exemplu: În al doilea rând, din experiența mea personală, voința m-a ajutat în nenumărate situații. Spre exemplu, m-am confruntat cu o situație dificilă atunci când mă aflam în conflict cu un prieten drag. Nu știam ce să fac, însă am avut voința de a depăși situația și de a o rezolva. Datorită voinței mele, dar și voinței lui, am reușit să clarificăm și ne-am împăcat (poți oferi orice exemplu relevant).

Concluzia – îți recomand să concluzionezi ce ai prezentat anterior. Și aici vei folosi conectorul specific. Spre exemplu: În concluzie, consider că voința este de o importanță impresionantă atunci când ne lovim de dificultăți în viața noastră.

Despre textul argumentativ putem descoperi mai multe informații și sfaturi aici: https://brainly.ro/tema/219454

Spor la teme!

#SPJ9

Alte întrebări interesante