Limba română, întrebare adresată de Donald10, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 15-30 de randuri despre "Importanta existentei unui model in viata tinerilor". Va rog!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de brandusoiudenisa
5
In opinia mea, drumul devenirii fiintei umane este unul lung si laborios, plin de capcane si de ispite, in care te poti pierde cu usurinta. Din fericire, nimeni nu trebuie sa il parcurga singur. Cu totii primim la inceput de drum pe cineva care sa ne fie alaturi, sa ne indrume si sa ne ghideze spre lumina. Acesta este rolul mentorului, de a-si ghida tanarul învățăcel spre succes, de a nu-l abandona in fata intunericului si a pericolului. Calitatea de mentor o poate dobandi oricine, fara ca acest lucru sa insemne ca oricine este demn sa fie mentorul cuiva. Adevaratii mentori sunt parintii, care iti vor binele si iti pun la dispozitie tezaurul experientei lor, dar mai ales profesorii, care au invatatura si experienta necesara spre a-ti lumina drumul.
In primul rand mentorul iti este MODEL. Ca sa urmezi calea pe care ti-o arata cineva, trebuie sa il admiri, sa il placi si , incet-incet , vei ajunge sa il imiti, sa ii calci pe urme.  
In al doilea rand mentorul trebuie sa fie o societate in miniatura. Daca tanarul cunoaste viata prin el , acesta, la randul lui, trebuie sa cunoasca viata si lumea in care traieste 
In concluzie , la baza personalitatii solide si sanatoase se afla intotdeauna un mentor capabil care chiar trebuie sa aiba grija de viitorul adolescentilor. 
Alte întrebări interesante