Limba română, întrebare adresată de aseion2004, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ, de 18-20 rânduri, despre consecințele fumatului, pornind de la ideea exprimată în următoarea afirmaţie:„Nu lăsa tutunul să-ți distrugă sănătatea”.


În realizarea compoziției, vei ține cont de:
1.Exprimarea, în 4-5 enunțuri, a viziunii proprii referitoare la consecințele fumatului; 6puncte
2.Relaționarea propriei viziuni cu ideea desprinsă din afirmație, 2-3 enunțuri; 5puncte
3.Enunţarea a două sau mai multe argumente susţinute prin: exemple, citate, comparaţii care să scoată în evidenţă ideea susţinută, 3-4 enunțuri; 6 puncte
4.Reperarea argumentelor pe exemple din viață, care, în opinia personală conțin sau nu conțin modele, 3-4 enunțuri; 5 puncte
5.Concluzionează referitor la fumat , 2-3 enunțuri; 4 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de faKing
1

Fumatul reprezintă acțiunea de a aspira și de a trage în plămâni fumul de tutun din țigară,trabuc sau pipă

În opinia mea, fumatul este o acțiune nocivă pentru om deoarece creează dependență și mai târziu poate duce chiar la moartea persoanei în cauză.

În primul rând,din ideea exprimată din afirmația dată reiese faptul că fumatul distruge sănătatea. de exemplu,tutunul conține numeroase substanțe active, cea mai cunoscută si principală fiind nicotina. aceste substanțe active sunt absorbite de organismul uman iar organele interne sunt afectate, în special plămânii și căile respiratorii, deoarece sunt deschizătoarea spre celelalte organe.

În al doilea rând, marele scriitor Mark Twain afirma faptul că "Lăsatul de fumat este o joacă de copil. Eu am reușit de o sută de ori până acum". Din acest citat reiese că deși fumatul creează dependență persoanei care practică această acțiune, dacă are voință și putere asupra propriei persoane se poate lăsa de fiecare dată când dorește.

În plus, motivele pentru care oamenii se apucă de fumat sunt destul de cunoscute. cel mai frecvent exemplu întâlnit este în rândul tinerilor.

aceștia au o idee implementată că arata mai interesanti și nu vor sa se lase mai prejos decat prietenii sau colegii lor. Desi unii dintre ei urasc fumul de țigară, nu vor sa dea aceasta impresie si, incet-incet, se obisnuiesc cu tigarile si nu se mai pot lasa.

În concluzie, fumatul este o acțiune cu efecte negative asupra întregului organism și susțin ideea cu argumentele menționate anterior.

Alte întrebări interesante