Limba română, întrebare adresată de rom8, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 25-30 de randuri. ''Copii nu sunt mai seriosi decat atunci cand se joaca"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreearaluca61
2
Copii, pe langa faptul ca nu cunosc atat de multe cas si adultii sunt lafel ca si ei, doar ca atunci cand se joaca iese la iveala aura lor pozitiva.
Copii sunt fiinte libere care nu au griji, de aceea, in opina mea, copilaria este cea mai frumoasa parte a vietii. Ca atunci cand vom creste mari sa ne amintim razand de acele clipe cand ne jucam cu mingia in fata blocului, sau cand aveam 2 ani si ne jucam in nisip, sau chiar atunci cand am crescut mai mari si ne doream sa devenim medici, chiar si atunci cand mama si tata te-au cetat pentru ca ai spart geamul vecinului.
Aceste amintiri raman in sufletul si inima noastra ca sa ne scoata dintr-o stare proasta. Copii sunt fiinte serioase, chiar daca nu par a fi deoarece isi consuma energia jucandu-se, pe langa adulti care au mai multe griji pe cap, dar totusi in fiecare persoana inca mai exista un copil, chiar daca acel "copil" din noi apare cand iesim la o bere cu baietii sau la mall cu fetele.


Răspuns de corsetti16
2
Copiii sunt expresia puritatii lumii ,a frumusetii acesteia. Ei sunt oglinda ingerilor .Sunt atat de inocenti in modul in care descopera lumea inconjuratoare I  O fac  prin joaca .  O fac inofensiv ,  cu zambetul pe buze, dar  serios fiindca  prin joaca invata sa supravietuiasca, descopera ce este bine si ce este rau sa faca,ce produce durere si ce induce starea de bine . ce impresie fac lacrimile  si  rasetele, descopera egoismul si generozitatea, incantarea si dezamagirea ,caldura mangaierilor  ,alintul cuvintelor frumoase si asprimea dojenilor,utilitatea lucrurilor ,dar si cat de periculoase pot fi unele dintre ele  ,invata ce aduce o fapta buna si ce aduce o fapta rea .,AdultiI au uitat ca au fost si ei copii ,ca au descoperit binele si raul  la inceputul vietii in cel mai frumos si serios mod posibil: prin joaca ..DRAGI ADULTI,TRATATI  CU SERIOZITATE JOCURILE COPIILOR  I
Alte întrebări interesante