Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ in care sa conving colegii sa citeasca cat mai multe carti
Va rog dau coronita!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
3
   Cărțile sunt foarte importante în viața tinerilor școlari, pentru că le dezvoltă creativitatea, limbajul și le îmbogățesc cunoștințele din diverse domenii de actvitate, precum știința, religia, arta și multe altele.
   Din punctul meu de vedere, tinerii trebuie să citească mai multe cărți, pentru că vor afla multe lucruri interesante datorită lor, vor fi mai calmi datorită lecturii și de aceea le-aș recomanda colegilor mei să citească mai multe cărți.
   Pe de o parte, cărțile au rolul de a îmbogăți cunoștințele oamenilor și de a-i ajuta să se dezvolte armonios din punct de vedere intelectual. De exemplu, un tânăr școlar care citește literatură universală, va înțelege mai bine operele scriitorilor români și curentul din care fac parte acestea. Scriitorii români s-au inspirat din operele universale, precum George Călinescu, care s-a inspirat din operele scriitorului francez Honoré de Balzac, când a realizat romanul "Enigma Otiliei". Tinerii liceeni vor înțelege mai bine tema romanului și viziunea autorului. (poți să oferi alt exemplu legat de domeniul științific/artistic etc.)
   
Pe de altă parte, lectura reprezintă un moment de relaxare, de liniște, necesar oricărui tânăr, care este foarte solicitat pe parcursul anilor școlari. Acest obicei îl ajută să se dezvolte psihic și poate deveni, cu timpul, o deconectare de la stresul cotidian. De exemplu, cărțile de dezvoltare personală îi ajută pe școlari cu sfaturi utile și le prezintă alte perspective asupra lumii, formându-le o viziune mai dezvoltată/diversificată, iar cărțile din literatura artistică (beletristică) care le prezintă povești, personaje deosebite, le vor atrage atenția. Timpul rezervat lecturii va fi unul plăcut, de calitate.
    Așadar, cărțile sunt foarte importante pentru tinerii școlari, care ar trebui să citească mai mult pentru a se dezvolta atât din punct de vedere intelectual, cât și psihic. De asemenea, acest obicei poate deveni și o plăcere/pasiune.   


  
Alte întrebări interesante