Limba română, întrebare adresată de sandruadrian05, 8 ani în urmă

Scrie un text creativ in care sa folosesti cuvintele si ezpresiilie indicate

Titlul: O experienta de necrezut

introducere trei copii,bucluc,Polul Nord,elicopter,misiune de salvare
sau
padure,pariniti,senin,voiosi

Cuprins: ghetari,uriasi,vant nemilos,idee salvatoare,peste uscat,untura de foca
sau
caprioara,rau,uimire,adanc,freamat,s-a topit.

Incheiere: cand totul parea pierdut,s-au imbratisat,promisiune
sau
amintire,padure,padure,nepretuit.

Va roooggggg.Dau coroana! repedeeee


Utilizator anonim: As vrea sa te ajut dar, nu mai pot din cauza celuilalt care a scris
Utilizator anonim: Stiu sa fac compuneri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vicolmadalina557
14

Răspuns:

O experienta de necrezut

Astăzi va voi povesti o experienta a unor prieteni. Trei copii s-au dus pe un deal sa se plimbe. În timp ce mergeau ei deodată au văzut o sticla în iarba cu o hârtie înăuntrul ei. Aceștia au despacut sticla și au citit ce scria pe acea hârtie. Pe hârtie scria "S. O. S și va rog frumos sa ma salvați sunt la Polul Nord singur, mai jos aveți o harta unde se afla un elicopter de salvare sa veniți după mine" după aceste cuvinte copii s-au uitat în josul foii și au văzut o harta. Aceștia au urmat harta și au găsit elicopter de salvare într-o peșteră.

Unul dintre copii știa sa pilotează elicopterul asa ca el le-a spus celorlați sa urce și sa meargă sa salveze omul. Zis și făcut, copii s-au urcat în elicopter și au plecat.

Nu peste mult timp au văzut ghețari uriași și au simțit vântul nemilos care le trecea prin haine. Atunci și-au dat seama ca au ajuns la Polul Nord.

Deodată au văzut scris pe zăpadă același mesaj ca pe bilet și un om lângă un foc mic care de-abia mai ardea. Și-au dat seama ca acela trebuia sa fie omul care a trimis mesajul.

Au coborât elicopter și au observat ca nu mai aveau combustibil pentru a ajunge înapoi acasă.

Totul părea pierdut și fără speranța, dar de odată unuia dintre copii ia venit o idee salvatoare. S-a duc și a cautat niște untura de foca si la ars ca să poată face combustibil.

Omul a fost foarte bucuros sa vadă ca acei copii erau asa de deștepți. Toți s-au urcat în elicopter și au plecat spre tara lor. Când au ajuns copii s-au îmbrățișat și siau făcut promisiunea ca nu vor mai face asta vreodată.

Cam asta este compunerea. Sper sa îți placă ☺️

Alte întrebări interesante