Limba română, întrebare adresată de Seeker98, 9 ani în urmă

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 cuvinte despre modul in care calatoriile influenteaza cunoasterea, dar si schimbarea interioara a fiintei umane.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bâzdâganie
135
Calatoria este calea prin care un om reuseste sa isi schimbe perceptiile despre viata. Consider ca o calatorie este un mod de a-ti deachide noi orizonturi atat spre altii cat si spre tine insuti.

Bâzdâganie: In primul rand, calatorind inevitabil te vei intalni cu diferite tipuri de oameni. Astfel ca, prin prisma asta, calatoria este vazuta ca o cale spre impletirea culturilor. Interactionand cu mai multe culturi, vrand, nevrand vei fi infruentat. Nu poti ramane indiferent la lucrurile ce te inconjoara intrucat esti om,, iar un om este suma tuturor experientelor traite.
Bâzdâganie: In al doilea rand, intrucat prin calatorie ajungi sa te schimbi pe tine, evident ca acest concept devine si o cale spre cunoasterea. Calatorind inveti. Una este sa auzi spunandu-se ca Everestul are 8848 de metri si alta este sa mergi acolo, sa respiri aerul rece al muntelui, sa escaladezi, sa simti gerul. Amintirile in sine sunt cunostinte mult mai trainice decat cele obtinute "din auzite".
Bâzdâganie: In concluzie, intrucat a calatori inseamna sa ajungi la tine insuti, sa te vezi prin prisma altor oameni, sa iti imbogatesti cultura si totodata sa te conturezi pe tine ca si individualitate.
Alte întrebări interesante