Limba română, întrebare adresată de maryserban2000, 8 ani în urmă

Scrie un text de tip argumentativ, de minim 200 de cuvinte, despre rolul familiei în societatea actuala​


Utilizator anonim: coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaakame
1

Răspuns:

Care este importanța familiei în societatea modernă?

Viața s-a schimbat atât de mult pentru majoritatea dintre noi în lumea modernă. Odată cu avansarea tehnologiei, schimbarea normelor culturale, noile priorități și noile forme de comunicare alimentate de internet, este firesc să ne întrebăm care este importanța familiei. Este o instituție pe moarte care nu are loc în viața modernă? Ei bine, bineînțeles că nu. Familia este la fel de relevantă ca oricând, dacă nu chiar mai mult. Indiferent cât de mult se schimbă viața în viitor, probabil că va continua să fie nevoie într-o formă sau alta.

Definiția tradițională a „familiei” presupunea un bărbat și o femeie căsătoriți și copiii lor. Un bunic ar putea trăi și să facă parte din familie, deși această practică nu este la fel de populară în ultima vreme. În anii 1950, familia ideală era un tată, o mamă și doi descendenți. Definiția actuală este oarecum deschisă și incluzivă. O familie ar putea fi doi părinți de orice gen, căsătoriți sau nu. Unii oameni chiar au o familie cu mai mult de trei părinți. Copiii s-ar putea să fi fost născuți de unul dintre părinți, ambii părinți sau adoptați.Întrucât viața modernă pune presiune pe noi toți, beneficiile trăirii într-o familie sunt mai importante ca niciodată. Iată o listă cu unele dintre beneficii.

Ajută la satisfacerea nevoilor de bază

Unitatea socială de bază numită familie are sarcina de a satisface nevoile de bază ale acelor membri ai familiei care nu se pot asigura singuri. Aceasta include minorii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități sau, pur și simplu, cei care nu își permit să trăiască singuri. Nevoile de bază precum hrană, apă, adăpost și aer curat sunt accesibile atunci când unul sau mai mulți membri pot furniza aceste lucruri întregii familii.

Alte întrebări interesante