Limba română, întrebare adresată de dorry7710, 9 ani în urmă

Scrie un text despre o fetita si un baietel care urca pe munte folosind cuvintele: excursie, Romania, rucsac . Da-i un titlu potrivit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaitaulescu
9
O excursie

O fetita si un baietel au planuit o excursie in frumosii munti ai Romaniei.
Au luat cu ei un rucsac cu merinde si o harta si au pornit la drum.
Au ajuns repede la munte.

Răspuns de ancaanca63
2
                        UN COLT DE RAI

Anca si Gabi, elevi in clasa a IVa,s-au imprietenit cu doi copii de seama lor,Helen si David,la un concurs de geografie virtual.Printre altele,cei doi copii din America,au castigat  la tombola scolii lor doua bilete dus-intors, pentru a merge intr-o mini-vacanta.Aveau de ales dintre multe tari unde sa mearga in excursie,dar cei doi au decis sa vina sa viziteze Romania.
Helen si David erau foarte incantati si interesati de tara noastra, invatand multe din traditiile si obiceiurile specifice noua.
 Anca si Gabi , i-au asteptat la aeroport imbracati  in costume populare si cu paine si sare.S-au pregatit de excursie,au luat fiecare cate un rucsac,si au plecat dupa itinerariul stabilit.Au mers si au vizitat multe locuri frumoase, si au avut ocazia sa guste si din preparatele noastre traditionale.Au fost incantati de sarmalute,mamaliguta,placinte cu branza si tochitura moldoveneasca.
Au facut sute de fotografii cu toate locurile inedite si spectaculoase,luand cu ei la plecare,o ''bucatica'' din Romania.
Alte întrebări interesante