Limba română, întrebare adresată de elenacioricaru, 8 ani în urmă

Scrie un text despre Pasărea fregata ofer coroana și 50 p​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de r33alpolaris
4

Pasarea Fregată

Fregata este o pasare marina comparata cu un vas de război deoarece ea planează liniștit asupra mării până când se năpustește repede asupra prăzii, repede ca un trăsnet. Această pasăre are ghearele ascuțite, ciocul

încovoiat ca un cârlig, picioarele puternice şi scurte, acoperite cu pene asemeni celor ale păsărilor prădătoare, zborul iute, privirea pătrunzătoare, toate aceste caracteristici o fac să se asemene foarte bine cu un vultur, stăpâna absolută a văzduhului de deasupra mărilor unde trăieşte.

Păsările din această familie trăiesc în regiunile marine tropicale și subtropicale, fiind adaptate la zborul rapid și de durată lungă. Ele sunt păsări de pradă având ciocul încovoiat. Membranele interdigitale sunt reduse, din care cauză nu sunt înotătoare bune, având un mers greoi pe sol. Noaptea, păsările dorm pe arbori. Hrana și-o procură prin plonjare la suprafața apei sau prin urmărirea altor păsări pe care le obligă să arunce prada pe care fregatele o prind în zbor. Clocesc în colonii mari depunând un singur ou.

Bafta, Sper că te am ajutat!!

Răspuns de carinaistrati
3

Răspuns:

era odată o pasare,îi plăcea viermi.Ea nu era o pasare oare care,era o pasare speciala.Un om a venit la ea și i-a cerut sa îi aducă 10 viermi ca sa o mai poată lasa sa trăiască.

- o sa îti aduc,dar și tu trebuie sa faci ceva pt mine ! am nevoie sa ma duci într-un loc sigur pt iarna!

-negustorul a acceptat și a duso.

ok am promis si eu ceva,ca îti voi aduce viermi pentru a pescui...

era ia adus viermi si amandoi au trăit fericiti.

!!!!asta e un text,nu informati!!!!!

Alte întrebări interesante