Limba română, întrebare adresată de ama14, 9 ani în urmă

Scrie un text in care sa prezinti dialog intre fetita si ghiocel

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ManzimaZan
2
Ghiocelul Era o dată o fată pe nume ,,orce nume".Ea s-a întâlnit cu un ghiocel foarte frumos. ,,Orice nume" îl întrebă pe ghiocel -Tu ,ghiocel, de ce reziști să stai in zăpada asta rece. -Vindca eu aduc primăvara.zice ghiocelul Apoi ,,Orice nume" a plecat iar ghiocelul s-a culcat la loc.
Răspuns de Merry01
2
A sosit si prima zi de primavara .
Soarele mangaie cu blandete petalele firave ale ghioceilor care abia si-au facut simtita prezenta iesind de sub zapada rece si cristalina . Alina a decis sa ii faca o bucurie mamei sale si porni in poiana pentru a culege un buchet multicolor . Insa nu vazu decat niste clopotei mici si sfrijiti de un alb imaculat care insuflau o frumusete nemarginita . Alina se apropie incet de ghiocei si inainte de a rupe tulpina unuia acesta i-a suptit :
  - Nu ma rupe , fata buna si blanda ! 
  - cine a vorbit ? intreba Alina nedumerita uitandu-se in jur .
  - Vino mai aproape fata mea. 
Alina , desi uimita facu intocmai cum ii ceru ghiocelul 
   - Imi pare foarte rau . Nu am vrut sa te ranesc , insa am vrut sa ii fac o bucurie mamei mele iar tu esti atat de mic si de plapand , de o frumusete nemaiantalnita. 
   - vezi tu ... noi suntem luati in fiecare primavara de copii si legati in buchetele pentru a fi daruite mamelor .  Insa noi nu traim mult . 
  - Dar de ce ? Ceva atat de frumos si gingas merita sa traiasca o eternitate !
  - Dumnezeu ne-a creat pentru a vesti primavara si pentru a  inveseli oameni , pentru a le readuce zambetul pe buze .. insa bucuria nu dureaza o vesnicie . De aceea viata noastra se scurge repede .
  O lacrima calda se scurse de pe obrazul alinei si cazu pe petalele ghiocelului . Aceasta lua ghiocelul si il duse in gradina sa pentru a- l putea admira in fiecare primavara din mediul sau si pentru a se veseli impruna cu familia sa . 
  

Merry01: sper ca te-am ajutat
Merry01: coronita ? :)) pls
Merry01: mai am nevoie de 3
ama14: super OK
Merry01: deci corinita ? :)))
Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă