Limba română, întrebare adresată de popescucristinamaria, 7 ani în urmă

scrie un text narativ de minim 150 de cuvinte in care sa prezinti o intamplare desfasurata la Polul Nord in care sa inserezi o secventa descriptiva de minim 30 de cuvinte si una dialogata de minim 4 replici

Urgenttt​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Costin200
3

Răspuns:

Era o dimineață geroasă la Polul Nord, cu vântul rece suflând puternic, înghețând totul în jur. Eu, împreună cu grupul meu de aventurieri, ne pregăteam să părăsim tabăra pentru a explora zona înconjurătoare. Pe măsură ce ne apropiam de marginea înghețată a oceanului, am putut vedea cum gheața se crăpa într-un mod spectaculos, lăsând să se vadă apa întunecată de dedesubt.

Secventa descriptivă:

"Vântul rece ne izbea fața, înghețându-ne mustața și urechile. Peisajul era spectaculos, cu ghețari imenși înconjurându-ne și valuri uriașe spargându-se de peșterile înghețate. Soarele își arăta fața timid, împrăștiind o lumina albăstrie peste întinderea înghețată."

La un moment dat, am văzut oameni îmbrăcați în haine groase venind spre noi. Erau pescari locali și ne-au salutat cu amabilitate.

Dialog:

Pescar 1: Bună dimineața, străinilor! Ce căutați aici la Polul Nord?

Eu: Suntem un grup de aventurieri care explorăm zona.

Pescar 2: Ați venit la locul potrivit! Aici este una dintre cele mai bune zone de pescuit din lume.

Pescar 1: Aveți nevoie de ajutor cu ceva?

Eu: Da, ne-ar plăcea să înțelegem mai bine modul în care pescuiți aici.

Am petrecut restul zilei învățând despre viața pescarilor la Polul Nord și despre modul în care își fac rost de hrană în aceste condiții extreme. A fost o experiență uimitoare și îmi va rămâne întipărită în amintiri pentru totdeauna.


popescucristinamaria: multumesc multttt
Cactusik: Sa te pupa dumnezeu!!
Alte întrebări interesante