Limba română, întrebare adresată de alexiadiana2012, 7 ani în urmă

Un scurt referat despre regele Carol întâi și inima întârzia României călătorie și exploratorii din spațiul romanesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ana058401
0

Carol I de Hohenzollern – Sigmaringen a fost primul rege al României. S-a născut în Germania, la castelul Sigmaringen pe 23 aprilie 1839, fiind al doilea fiu al principelui Karl-Anton de Hohenzollern - Sigmaringen și al lui Josephine de Baden. Pe 2 aprilie 1866, politicienii români l-au propus drept conducător al Principatelor Unite Române.

Cum a ajuns rege Carol I?

După ce Alexandru Ioan Cuza a fost eliminat de pe scena politică românească, politicienii au fost nevoiți să aducă un conducător din străinătate, pentru a fi un element de echilibru, mulțumind atât populația, cât și partidele. Astfel, o ofertă a fost trimisă inițial către fratele regelui Belgiei, contele Filip de Flandra, care însă, a fost refuzată. Acest lucru a determinat o reorientare a guvernului român, care a anunțat pe 2 aprilie 1866 numele noului domnitor al românilor, Carol I de Hohenzollern-Sigmarigen. Pentru a obține legitimitatea acestei propuneri, statul român a organizat și un plebiscit (referendum) la care au participat peste 600 000 de persoane. Alegătorii au votat în favoarea alegerii lui Carol I drept Domnitor al Principatelor Române.

Experiența profesională

După ce și-a terminat studiile elementare, tânărul Carol a intrat la școala de cadeți din Munster. În 1857, a urmat cursurile susținute de Școala de Artilerie din Berlin și cursuri de artă și istorie la Universitatea din Berlin, sub îndrumarea profesorului Anton Springer. Până în 1866 a fost ofițer în Armata Prusiei și a luat parte la cel de-al doilea război Schleswig. A fost inclusiv implicat în asaltul cetății Fredericia, experiență care avea să i se dovedească mai târziu extrem de utilă în războiul ruso-turc din 1877.

Alte întrebări interesante