Limba română, întrebare adresată de ajutatima4, 9 ani în urmă

Scriet ce a facut MARCO POLO IN AVENTURILE sale in ce tari fost.§65 PUNCTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andreea2468
4
Marco Polo strabate Drumul Matasii pana in China
Şederea în China Călătoria spre casă ITALIA Genova Veneţia TURCIA Istanbul (Constantinopol)TrabzonAkko (Acra)(Sarai)GEORGIA Muntele Ararat IRAN (PERSIA)Golful Persic AFGANISTAN UZBEKISTAN Bukhara MUNŢII PAMIR Kashgar BAZINUL TARIMULUI DEŞERTUL GOBIMONGOLIA(COREEA) CHINA (CATHAY)Beijing (Cambaluc)Yang-chou Fluviul Yangtze Guangzhou MYANMARVIETNAMPENINSULA MALAYSIASUMATRASRI LANKAINDIA

Andreea2468: Am uitat de virgule :)) 
si unele le-am scris fara space, scuze
Răspuns de andarline
6

Unul dintre cei mai vechi calatori in Orient,a fost vestitul Marco Polo.Tatal si unchiul sau,Niccolo si Matteo Polo au realizat prima calatorie in Orient.Ei au pornit din nordul Marri Negre,au strabatut Asia Centrala si-au ajuns in China,care era sub stapanierea mongola.

In cea de-a doua calatorie,pe la sfarsitul secolului al XIII-lea,ei l-au luat si pe Marco Polo,care avea doar 15 ani.Au pornit expeditia din Acra,au strabatut Armenia,Iranul,podisul Pamir si au ajuns in Mongolia,la curtea Marelui Han mongol.Acesta le incredintase,inca din prima calatorie,o scrisoare catre papa,prin care cerea sa se trimita in imparatia sa,o suta de credinciosi,spre a face cunoscuta religia crestina.

Marco Polo a stat un timp mai indelungat la Marele Han mongol,fiind in slujba acestuia.El a primit misiuni de la Han pentru a merge intarile apropiate.

La intoarcere,echipa a navigat prin Marea Chinei de Sud,catre Oceanul Indian.

Toate extraordinarele peripetii prin care a trecut:primejdiile drumului,obiceiuri,ceremonii,mese,boli,arme etc. toate acestea Marco Polo le-a dictat unui tovaras de inchisoare,pe cand se afla prizonier la Genova(in Italia).


Sper ca te-am ajutat ;)


Alte întrebări interesante