Geografie, întrebare adresată de lari753, 8 ani în urmă

scrieți despre Europă, maxim sa fie de o pagina (nu vreau luata de pe wikipedia) VA ROG!! Dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bulbucel
1

Explicație:

EUROPA

  • Europa nu este un continent separat din punct de vedere geografic, așa cum sunt majoritatea continentelor. De fapt, este partea de vest a imensei mase continentalr eurasiatice. Europa este mărginită de Oceanul Arctic la nord, Oceanul Atlantic la vest și de Marea Mediteraneană, Marea Neagră și Marea Caspică la sud. La est, se unește cu Asia. Nu există o graniță clară între cele două continente, însă Munții Urali, care se întind la hotarul de este al Rusiei centrale, le separă pe o anumită porțiune.

Țările Europei

  • Europa de nord: Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda, Republica Irlanda, Danemarca, Insulele Feroe (brit.) , Estonia, Lituania și Regatul Unit.
  • Europa de sud: Spania, Portugalia, Gilbraltar (brit.) , Grecia, Andorra, Albania, Italia, Croația, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Vatican, Cipru, Serbia, Muntenegru, Malta, Slovenia, Turcia și Macedonia.
  • Europa de est: Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.
  • Europa de vest: Belgia, Luxemburg, Liechtenstein, Olanda, Franța, Germania, Elveția, Austria și Monaco.

  1. Cred că îți încape de-o pagină.
  2. Când o să transcrii compunerea pe caiet, să evidențiezi cu ceva zonele îngroșate.
  3. Textul nu e luat de pe Wiki, am o enciclopedie de unde am extras aceste idei (Enciclopedia lumii pentru copii de la Corint)

lari753: multumesc muuuult❤
bulbucel: cu mare drag!
Alte întrebări interesante