Scrieți ecuația de gradul 2 cu o necunoscuta x care are soluțiile
3-radical din 3 și 3+ radical din 3
exprog:
(x-(√3-3))(x-(√3+3)) = x^2 -(√3+3)x -(√3-3)x +3-9 = x^2 -2√3x -6
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
_________Răspuns___________
x²-6x+6=0
_________Rezolvare__________
x1=3-✓3
x2=3+✓3
S=x1+x2=3-✓3+3+✓3=3+3=6
P=x1•x2=(3 - ✓3)(3 + ✓3)=3²-✓3²=9-3=6
(a+b)(a-b)=a²-b²
În formula:
x²-Sx+P=0
(formula de creare a unei ecuații de gradul al doilea)
îi înlocuim pe S și pe P cu valorile obținute.
Ecuația este:
x²-6x+6=0
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă