Biologie, întrebare adresată de stoicaedina123, 8 ani în urmă

Scrieți funcțiile ,structura și localizarea țesutului epitelial de acoperire .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilincanegru
0

Structura epiteliului țesut uman iar animalele se datorează, în primul rând, localizării sale. Țesutul epitelial este stratul de frontieră al celulelor care alcătuiesc corpul integrat, membranele mucoase ale organelor interne și ale cavităților. De asemenea, multe dintre glandele din corp sunt formate de epiteliu.

Structura țesutului epitelial are un număr de caracteristici care sunt inerente numai în epiteliu. Caracteristica principală este că țesutul în sine arată ca un strat continuu de celule care se potrivesc strâns împreună. Epiteliul căptușeală toate suprafețele din corp, are forma formării, în timp ce în ficat, pancreas, tiroida, glandele salivare, si altele, este un grup de celule. În primul caz este plasat pe partea de sus a membranei bazale care separă epiteliul din țesutul conjunctiv. Dar există și excepții, în cazul în care structura țesutului epitelial și conjunctiv observate în contextul interacțiunii lor. În special, în sistemul limfatic, alternanța celulelor tesutului epiteliale și conjunctiv. Acest tip de epiteliu este numit atipic.

Cum se pune tesutul epitelial? Caracteristicile structurii țesuturilor epiteliale ale animalelor și ale oamenilor sunt în mare parte dictate de faptul că dezvoltarea sa este realizată din toate cele trei broșuri embrionice. Această caracteristică este caracteristică doar a acestui tip de material. Ectoderm dă naștere epiteliului pielii, cavitatea bucală, o parte considerabilă a esofagului, cornee endodermului glaza - epiteliului gastrointestinal tratat mezoderm - epiteliului organelor urinare și membranele seroase. În dezvoltarea embrionară începe să se formeze în primele etape. Având în vedere că placenta conține o cantitate suficientă de țesut epitelial, ea participă la metabolismul dintre mamă și embrion.

Alte întrebări interesante