Istorie, întrebare adresată de Antonik2008, 8 ani în urmă

Scrieți o compunere cu titlul "parcul Crâng" în care trebuie să-l descriem. 10 RANDURI ​ÎMI TRB PT AZI!!! DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PeEusebiu
0

Răspuns:

Eram cu prieteni mei in parcul crang ne jucam afara erau 36°C dupa cateva ore de jucat ne.am cam incalzit ne.am dus să ne luam ceva de baut pt. a ne razori dupa limonada bauta ne.am pus langa un pom batran si de.am apucat de povestit copilariile noastre dupa ceva ore de povestit de lasase seara si am pornit spre casa asteptand urmatoarea zi


andreea8880: Parcul Crâng!
Răspuns de andreea8880
0
Parcul Crâng este cel mai mare și mai important parc din orașul Buzău. Parcul a fost amenajat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, într-o pădure de la marginea Buzăului, aflată inițial în proprietatea Episcopiei Buzăului, și care a intrat treptat în posesia municipalității. În Crâng se află un monument dedicat istoriei Buzăului, un restaurant a cărui clădire este construită într-un stil specific zonei Chiojdu, un lac, câteva discoteci, locuri de joacă și un colț al șahiștilor. Parcul este situat la marginea vestică a orașului și ocupă o suprafață de aproximativ 10 hectare. Această suprafață reprezintă o parte dintr-o pădure de 189 ha, numită pădurea Crâng, un rest din Codrii Vlăsiei. Pădurea este formată în special din plante foioase, cu puține conifere, și este cunoscută în primul rând pentru stejari și teii bătrâni care o compun. În zona parcului au fost plantate și unele exemplare din specii de copaci provenind din alte regiuni. În parc se află un lac denumit Heleșteul (în trecut, Lacul Hoților). Lacul a fost amenajat la construcția parcului, pentru plimbări cu barca. Apa este adusă din râul Buzău printr-un canal care ocolește orașul. Pe lac există trei insule de dimensiuni aproximativ egale, pe una dintre ele fiind legată de mal printr-un pod, celelalte două fiind accesibile doar cu barca.

În 1976, în parc a fost construit un obelisc, pentru aniversarea a 1.600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului.

Printre atracțiile Crângului se numără discoteci, locuri de joacă pentru copii, un colț al jucătorilor de șah și table, precum și plimbări cu barca pe lac.
SI O IMAGINE IN CAZ CA AI NEVOIE:
Anexe:
Alte întrebări interesante