Limba română, întrebare adresată de bebe25, 9 ani în urmă

Scrieti o compunere cu titlul "Puiul de căprioară",după urmatoarele întrebări : a) Cu cine a plecat bunicul? Când? b) Ce au întâlnit ei? c)Cum arata puișorul? d) Ce l-a rugat nepotul pe bunic? e) De cine a fost îngrijit puiul? f) Când s-a întors el în pădure? g) Ce a înțeles nepotul din această faptă? clasa a-|||-a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KeyHey5
43
Intr-o iarna friguroasa George impreuna cu bunicul lui au plecat spre padure.
Acolo au gasit un pui mic de caprioara. Saracutul de el a fost ranit de catre glontul unui vanator dar a reusit sa scape.Cu ochii lui blanzi i-a fixat pe cei doi straini din fata lui, parca le spunea sa nu il raneasca. Atunci, George l-a rugat pe bunicul lui sa ia puiul cu ei ai sa il ingrijeasca.
In vara urmatoare, puiul era sanatos tun pregatit sa se intoarca in padure. Nepotul a inteles cu greu ca trebuie sa il lase sa plece acasa, dar pana la urma l-au lasat sa plece, vazandu-l pentru ultima oara.

Yanni1: foarte
Yanni1: Foarte frumoasă
Răspuns de yas1738
13
In vacanta de iarnabunicul si nepotul sau , Alexandru au mers in padure . Dupa ce au strans niste lemne si s-au mai plimbat au zarit un puisor de caprioara. Puisorul era mic , firav si parea a fi lovit. Alexandru si-a intrebat bunicul daca poate sa-l duca acasa si sa il ingrijeasca . Bunicul a fost de acord. Pe parcursul iernii puisorul a fost ingrijit de Alexandru . Primavara acesta trebuia sa plece in padure , insa Alexandru nu mai vroia sa il lase sa plece. Atunci bunicul I-a spus sa-si imagineze ca el ar fi dus acasa de niste straini si l-a intrebat ce ar face. Acesta s-a gandit mai bine si ar spune ca si-ar dori sa se intoarca la familia lui. Exact ce isi dorea si puiul de caprioara. Din aceasta intamplare , baiatul a invatat sa nu tina prizonier un biet animal. A fost ce mai frumoasa experienta.
Sper ca te-am ajutat

yas1738: e bună ???
bebe25: Da, mulțumesc !
yas1738: cupla
Yanni1: Foarte nună
Alte întrebări interesante