Limba română, întrebare adresată de denisadascalu41, 8 ani în urmă

scrieti o compunere de 150 de cuvinte în care sa povestesti intamplarile cucoanelor în București asa cum ții le imaginezi tu.....repede va rog dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reby68
1
Mam’mare, tanti Miţa şi mamiţica se hotărăsc să-l ducă pe Goe la Bucureşti de 10 mai
crezând că nu va mai rămâne repetent.
Dis de dimineaţă, cei patru aşteaptă sosirea trenului pe peronul din urbea X. Se naşte o discuţie despre pronunţarea cuvântului marinar. Soseşte trenul, călătorii urcă, doamnele intră în compartiment iar Goe rămâne pe coridor, şi, în ciuda atenţionării din partea unui tânăr binevoitor, scoate capul pe fereastră, pierzându-şi astfel pălăria în a cărei panglică era biletul de călătorie.
Soseşte controlorul care pretinde un nou bilet şi o amendă. Mamiţica îl zgâlţâie pe Goe, acesta se loveşte şi primeşte ca recompensă ciocolată. Iese din nou pe coridor şi se blochează în toaletă, de unde este eliberat de conductor.
Mam’mare se hotărăşte să ramână cu puişorul ca să nu mai facă vreo năzbâtie. Acesta însă trage semnalul de alarmă şi trenul se opreşte brusc, speriind călătorii. Personalul caută vinovatul care nu poate fi găsit, deoarece Goe se preface că doarme in braţele bunicii.
Trenul îşi reia drumul şi cei patru ajung în Bucureşti, după care pornesc cu trăsura la bulevard.
Alte întrebări interesante