Limba română, întrebare adresată de masinutaaa, 9 ani în urmă

scrieti o compunere despre mos nicolae ca exista si cumel imparte daruri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de natta
2
 In noaptea de 5 spre 6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminti, lasandu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori.
In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi,de a face cadouri in aceasta zi. 
De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.
Cunoscut in Transilvania si sub numele de Sin-Nicoara, Sfantul Nicolae este cel mai popular sfant in Ardeal. Sarbatoarea lui a generat un adevarat folclor, de la darurile de ”Mos Neculai” si pana la obiceiurile si legendele diferentiate de la sat la sat. Nascut in cetatea Patara din tinutul Lichiei, din Asia, Sf. Nicolae s-a dovedit de timpuriu alesul Domnului, uimind de mic copil prin minunile pe care le facea. Dupa ce i-au murit parintii, Nicolae si-a impartit averea saracilor si a intemeiat manastirea Sionului de langa Mira, capitala Lichiei, calatorind ca prelat la Ierusalim. 
La noi, de Mos Nicolae, copiii cuminti isi lustruiesc ghetutele si le aranjeaza frumos langa usa cu gandul ca vor primi multe cadouri. Pe langa dulciuri si jucarii, copiii primesc si o legatura de nuieluse frumos colorate, iar cei mai putin cuminti primesc o nuielusa adevarata care sa le aminteasca de o eventuala pedeapsa.
Răspuns de Felinaru
1

Mos Nicolaie este acel om ce imparte copiilor veselie.El apare in miez de noapte,se apropie tiptil,de sosonii rosiatici ca un mac agatati de un cui in care le lasa copiilor tot felul de bunatati ciocolata turta dulce jucarii.

El este Dragostea copiilor.

Alte întrebări interesante