Limba română, întrebare adresată de Ninja73, 8 ani în urmă

Scrieți o compunere stintifica despre o lalea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alex9443
7
Gingasa lalea este una dintre cele mai iubite plante de si a treia cea mai populara planta din lume, dupa trandafir si . Forma de cupa, culorile vibrante si eleganta sunt doar cateva dintre trasaturile acestei plante. sunt plante cultivate de peste 500 de ani.
Laleaua este o planta perena care se inmulteste prin si este cultivata însă pentru frumusetea sa si pentru varietatea de culori. Se cunosc peste 100 de specii de lalele , de diverse forme, marimi si culori. Exista anumite specii de lalea care traiesc si in zonele de munte si rezista chiar pe tot parcursul iernii. Lalelele sunt plante cu o singura floare, insa exista si cateva specii care pot avea pana la patru flori. Floarea are de obicei trei petale si trei sepale, in culori vibrante.
Cu toate ca lalelele sunt asociate cu Olanda, ele nu sunt originare din aceasta tara. Lalelele au aparut in Asia si au fost cultivate in timpul Imperiului Otoman, unde au fost aduse de triburile nomade. In secolul XVI, un ambasador european a vizitat Turcia. La plecare demnitarul a primit drept cadou cativa bulbi de lalea. La randul sau, ambasadorul a daruit cativa bulbi imparatului Ferdinand I si botanistului Carolus Clusius. Lalelele au fost introduse in Olanda atunci cand Carolus a fost trimis ca profesor de botanica la Universitatea Leiden. De atunci, Olanda domina piata lalelelor.

tralalala76: wow , ai scris foarte mult ! Chiar meriți cel mai bun raspuns !
alex9443: mersi
Răspuns de tralalala76
5
gingasa lalea este una dintre Cele mai iubite plante desi este a treia cea mai populară planta din lume , primul loc ocupându.l trandafirul . laleaua este o planta perenă si este cultivată pentru frumusețea sa si pentru varietatea de culori. se cunosc peste 100 de specii de lalele , de diverse forme ,mărimi si culori . exista anumite specii de lalele care trăiesc în zona de munte și rezista pe tot parcursul iernii. Lalelele sunt plante cu o singură floare , însă există și alte specii care are mai multe flori . ( pana la patru flori ).
Alte întrebări interesante