Scrieți opinia voastră despre muzica electronica
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Artificiala.Nu e (numai) muzica, dar nici oamenii nu (mai ) sunt numai spirit
Explicație:
Aparuta initial ca nou mijloc de explorare artistica, azi a ajuns dominanta.La aparitie factorul uman creator era maxim (Jean Michel Jarre, Pink Floyd, Vanghelis), astazi a ajuns secundar sau chiar lipsa.
DJ-ul, din manip.u.lator de discuri, (de acolo vine denumirea) a ajuns manipu.lator de FISIERE si de 'efecte secundare" : lumini, ceturi , comenzi simple, hipnotice.
Spatiul de receptare s-a modificat si el, statistic vorbind..Una a fost 'Pink Floyd at Pompei"- in decorul amfiteatrului gol, inafara timpului, sub un soare de Chirico, "A soucerfull of secrets" sau 'Echoes"; alta e " X.X.XyZZ la Neversii/Unt0ld cu j'de mii de oameni amestecati , intr-o noapte brazdata de lumini luciferice verzi si rosii, 'stimulati "cu "ce o fi" 'cantand" fiecare pe limba lui .Si unde muzica "pare" sa fie un pretext pentru distractie, nu pentru o experienta artistica.
Cred ca influenta factorilor "intensificatori" ai receptarii actului 'artistic" a devenit de asemenea majora, afectand calitatea si punand accentul pe temele repetitive pt inducerea in transa..."muzicala'.Vezi chiar tilul unui curent 'trance"
Muzica electronica de astazi reflecta "evolutia' transumanista , catre Matrix, catre omul ciborgizat.
'E usor a scrie versuri cand nimic nu ai de spus"(M.Eminescu, sec XIX)
Azi: E usor a compune, cand compune Programul.Pardon,Agentul Smith .