Latina, întrebare adresată de EllaMaria03, 9 ani în urmă

Scrieti un dialog in care sa evidentiati trasaturile unui zeu/zeite din mitologia romana.

(de exemplu Iupiter, Iuno, Venus etc) . Macar cateva idei ... Dau 30 de puncte :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Yasii
6
-Hei Andrei , ce stii despre Zeita Atena ??
-Buna , stiu ca Zeita Atena este o zeita razboinica .
Atena era socotită protectoarea artelor frumoase, a meșteșugurilor, a literaturii și a agriculturii, a oricărei acțiuni care presupunea ingeniozitate și spirit de inițiativă. Ea patrona viața socială și cea statală, era sfătuitoarea grecilor adunați în areopag și apărătoarea lor în războaie. La romani apare sub numele de Minerva.
Ea participă, de asemenea, la războiul troian alături de greci, pe care-i susține, împotriva troienilor. Este cunoscută disputa dintre Atena și Poseidon cu prilejul împărțirii diverselor regiuni ale Greciei. Cu această ocazie, consiliul zeilor a făgăduit să dea Attica aceluia din cei doi care-i va dărui bunul cel mai de preț. Poseidon i-a dăruit calul, iar Atena măslinul, care avea să asigure prosperitatea locuitorilor. Ea a câștigat în felul acesta întrecerea și a devenit patroana cetățiiAthenae, care-i poartă de atunci numele.
Răspuns de ivanovade
3
Afrodita

Afrodita, în limba greacă φροδίτη, este zeiţa greacă a frumuseţii, iubirii şi pasiunii. Echivalentul Afroditei înmitologia romană este zeiţa Venus iar în mitologia etruscă, Turan. Era foarte puternică, nimeni nu putea să-i stea împotrivă, zei sau oameni. Până şi Zeus a căzut pradă iubirii şi încă de mai multe ori. Pradă iubirii, Zeus a alergat din Olimp pe pământ sub tot felul de înfăţişări, taur, lebădă, vultur, şi o întreagă lume a râs de el. Pentru asta Zeus îi purta pică zeiţei Afrodita şi i-a hărăzit dorinţa de a se îndrăgosti de un simplu muritor. Dacă Afrodita trezea iubirea oriunde ar fi apărut, ea era, de asemenea, ţinta osti­lităţii şi geloziei zeiţelor olimpiene. Dintre acestea, cea mai îndârjită s-a arătatHera.
eu tiam dat niste informati .... incearca sa faci un dialog.... va fi usor

Alte întrebări interesante