Biologie, întrebare adresată de hipopotamul, 9 ani în urmă

scrieti un referat despre flori va rog dau multe pucte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
19
Florile sunt plantele care ne incanta privirea cu coloritul lor.Unele sunt doar pentru decor iar din altele rodesc fructe si legume benefice datorita multitudinii de vitamine.
Aceasta i-a nastere dintr-un mugure floral si este sustinuta de tulpina .Radacina plantei pe care ia nastere floarea asigura necesarul de hrana.Soarele si lumina sunt si ele factori importanti in dezvoltarea unei flori.
Floarea este formata din receptacul care poate fi cilindric,bombat,ca un disc si penducul,invelisul floral ,sepale si petale.
Floarea este organul care asigura inmultirea plantei.Aceast proces se realizeaza cu ajutorul polenizarii.
Ajunsa la maturitate aceasta sufera mai multe transformari si se formeaza fructul
Florile sunt folosite ca sursa de hrana,decor,medicina si diferite ritualuri.

Răspuns de Aleca07
10
Ce sint florile ? Florile sint organisme vegetale , autotrofe , ce folosesc energia soloara pentru a efectua un proces numit - fotosinteza din care ele si isi dobindesc astfel hrana - energia . Pentru dobindirea hranei , adica substante organice , ele folosec nu numai fotosinteza , dar si absorbtia apelor subterane , detritus organic (mortaciuni- adica substantele descompuse din ele ) , din acest detritus ele consuma azot molecular , deasemenea ele se alimenteaza cu CO2.
2 din ce parti sunt alcatuite florile? 
Florile au o structura interesanta , cea mai simpla exemplificatie : radacina , tulpina , frunze , floare . Dar sa privim mai adinc .Structura florii propriu zis ste din - petale etc ( este reprezentat in imagine cauta pe internet structura florii ) acestea au fost unele puncte si care te vor ajuta la sigur !
Alte întrebări interesante