Scrieti un text argumentativ cu tema:" Importanţa lecturii la vârsta adolescenţei" (eseu) dau coroanaaaa la cel mai bun!!!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Din păcatea fost nevoit să trimit 3 poze , dacă nu înțelegi scrisul sau vrei o singură poza cu tot textul îmi poți da mesaj pe una din cele 4 rețele de socializare din descrierea contului meu .
Răspuns:
Cand esti adolescent multe intrebari iti cuceresc mintea, iar raspunsurile nu le poate da chiar oricine. Fiecare curiozitate aduce sau nu dupa sine dorinta arzatoare de a-i afla raspunsul. In aceasta tema, eu, ca un iubitor al lecturii recomand cartile, obiecte in sau prin care te regasesti ca persoana, ca fel de a fi si prin intermediul carora te poti crea ori recreea. Daca insa din neplacerea de a citi sau din alte motive doriti sa excludeti aceste obiecte din viat voastra, iata cateva argumente care nadajduiesc sa va schimbe total parerea si sa va incurajeze in a va deschide un larg drum spre lectura, curiozitatea de a afla si de a-ti imbogatii limbajul.
Din punct de vedere al placerii de a experimenta trairi S.F. prin filme sau prin alte surse, cartea devine aici un mult mai bun introducator in taramul fantasticului prin intermediul descrierii pe larg a fiecarui eveniment si a fiecarei secvente. Daca dintr-un film cu asemenea tema se poate extrage mesajul central pe care autorul a vrut sa-l transmita, din paginile cartii se pot lua mult mai multe invataminte, iar pentru ca aceasta iti permite sa iti imaginezi singur scenele si "dublele" actiunii, se va dezvolta in primul rand o imaginatie bogata dupa care un limbaj dezvoltat, intrucat, in prezent, se observa fara lupa lipsa partiala a acestuia. Cunoscand mai bine sensul slovelor, intr-un interes vei sti sa intinzi capcane in favoarea ta receptorului care doreste sa te prinda cat mai repede intr-un impas.
Un al doilea argument pe care il aduc in sprijinul ideii de a intetiiactiunea de a citii este urmatorul: daca de ceva vreme te framanta anumite ganduri sau intrebari a caror raspounsuri ti se par imposibil de gasit sau ai o anumita incomoditate in a le impartasi cuiva (desi in anumite cazuri este mai bine asa), marii scriitori romani si straini au avut grija sa lase in urma lor, cu diferite ocazii si prin diferite personaje sau situatii raspunsuri la framantarile tale. Insa pentru a face rost de acestea av fi necesar un efort din partea ta si anume acela de a amplifica sau a incepe (dupa caz) lectura. Astfel vei sti sa dai si tu mai departe raspuns celor care se afla in necunostinta de cauza sau in impas.
De asemenea, cititul este un mod mult mai sanatos si benefic de a umple timpul liber (in comparatie cu petrecutul unui interval pe anumite device-uri) ; macar asa se extrag niste avantaje constructive care nu fac decat sa dezvolte personalitatea si imaginea pe care si-o creeaza cineva in fata publicului. Astfel, cel mai adaptat lucru in dezvoltarea personala a ramas si av ramane lectura si CARTEA in sine.
In concluzie, cititul reprezinta o preocupare benefica ce aduce multe imbunatatiri persoanei care obisnuieste sa o practice. Argumentele anterioare au rolul de a prezenta cateva profituri pe care le pune la dispozitie CARTEA.