Limba română, întrebare adresată de alin501, 8 ani în urmă

Scrieți un text de minimum 25 de rânduri în care să vă descrieți camera folosind minimum 8 figuri de stil (4 comparații și 4 personificări) . ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
1

                                               Camera mea

             Ultima camerǎ de lângǎ baie, e camera mea.  Are o personalitate deosebitǎ pentru cǎ … e a mea!

            Pereții sunt albi, ca sǎ pot corecta ușor orice idee - de obicei nereușitǎ - de picturǎ muralǎ.  

           Dulapul meu e ca un fel de struțocǎmilǎ: are o parte ce-mi adǎpostește hainele, uniforma și ghiozdanul, iar cealaltǎ parte are rol de… bibliotecǎ. Am multe cǎrți, pentru cǎ-mi place mult sǎ citesc. Dar cred cǎ și cǎrțile mǎ iubesc pe mine: stau aliniate frumos și întotdeauna mǎ așteaptǎ în liniște și pace, respectând  raftul cǎrților și caietelor de școalǎ, care, desigur, au întotdeauna prioritate.

          Fix în mijlocul camerei, cu fața spre fereastrǎ, troneazǎ biroul și scaunul meu rotitor, ajutoarele mele de nǎdejde la teme, visare și ronțǎit alune.

         Am și un covor maroniu, frumos, dar tare aiurit care se tot agațǎ de picioarele scaunului, ca un circar nevolnic.  

         Patul stǎ cuminte lângǎ perete. Am întotdeauna grijǎ sǎ-l aranjez cu o cuverturǎ ce amestecǎ într-una culori între bej și maro, dupǎ cum bate soarele.

          Ca o prietenǎ bunǎ ce-mi e, camera mea mǎ așteaptǎ în fiecare zi sǎ mǎ întorc de la școalǎ. Surâde din toate încheieturile ei bǎtrâne, ca o barcǎ ce-și leagǎnǎ pânzele-n vânt… și-mi povestește… cum a fost… fǎrǎ mine!  

         Camera mea e… camera mea!

Alte întrebări interesante