Limba română, întrebare adresată de tudorradu8, 8 ani în urmă

scrieți un text narativ de minim 100 de cuvinte în care sa includeți o secventa dialogata despre o intamplare cu un profesor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mella6249
0

La şcoală

Era o zi de la începutul verii. Fereastra clasei era deschisă larg, iar noi aveam oră de lectură. Venise rândul colegului Alexandru să povestească ceva.

În timp ce toți ascultam fascinați povestea – pe care Alexandru tocmai o inventa – despre un fulg de zăpadă rătăcit în văzduh şi o vrăbiuță guralivă, pe marginea pragului de la uşa clasei, a mişcat ceva griicios şi chițcăitor.

Toți ne-am îndreptat privirile spre pragul uşii. Nu înțelegeam ce mişca acolo…

Părea a fi un şoricel. Avea un căpuşor mic cu urechiuşe rotunde şi albicioase. Ochişorii îi luceau ca două picături de rouă din dimineți de primăvară. Emilia a observat că şoricelul acesta e vărgat şi are o codiță foarte scurtă. Corina s-a speriat şi a început să plângă. Elena s-a urcat numaidecât cu picioarele pe scaunul de lângă cuier. Raul şi Alin s-au repezit să prindă ciudata vietate.

Doar Alexandru îşi continua, liniştit, povestea, deşi nimeni nu-l mai asculta…

Şoricelul a fugit sub biroul pe care avem calculatorul şi imprimanta.

Zâmbind, doamna ne-a atras atenția:

– Copii, să-l ascultăm, totuşi, pe Alexandru!

Elena, Nelu şi Cosmina au strigat în cor:

– Da! Să-l ascultăm!

– Şi… de ce se necăjea vrăbiuța? Ce voia ea de fapt? – a întrebat, curios, Amil.

În acel moment, clopoțelul a sunat sfârşitul orei, iar şoricelul cel năzdrăvan şi-a luat avânt, a sărit pe fereastră şi… dus a fost...

Alte întrebări interesante