Geografie, întrebare adresată de magdadavid0605, 8 ani în urmă

Scrisoare de motivatie Facultatea de Geografie , Cartografie . La 1 nu am nevoie de mult doar de un enunt care sa se potriveasca in general pentru facultate si poate pentru alte programe de studiu. La 2 nu am rezultate relevante. Un enunt , ceva despre ce se preda in liceu la geografie. La 3 e bine-venit orice. La 4 nu am planuri de viitor , m-as axa mai mult pe sperante si asteptari .
I. Motivele care v-au determinat să optați pentru prima specializare (maxim 500 de cuvinte)
II. Rezultate obţinute în liceu la disciplinele pe care le considerați relevante pentru specializarea aleasă (concursuri, olimpiade, proiecte şcolare) şi activităţi extra-curriculare semnificative (maxim 500 de cuvinte)
III. Alte motive pentru care considerați că sunteți candidatul potrivit pentru specializarea aleasă (maxim 150 de cuvinte)
IV. Modul în care candidatul îşi vede cariera viitoare (ca student şi absolvent) (speranţe, aşteptări) (maxim 250 de cuvinte)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancamariia4
7

Răspuns:

I.            Motivele care v-au determinat să optați pentru prima specializare (maxim 500 de cuvinte)

        Motivele acestei opțiuni au la bază principiul pasiunii pentru geografie în genere, iubirea de călătorii, dragostea față de țară și locurile ei superbe și dorința de înțelegere a turismului socio-economic. Iubesc geografia încă din generală și simt că această specializare mă va ajuta mult în dorința mea de a ajunge cadru didactic. Am ales geografia turismului ca specializare din dorința de a cunoaște mai multe locuri, zone ale lumii.

 

 

 

II.          Rezultate obţinute în liceu la disciplinele pe care le considerați relevante pentru specializarea aleasă (concursuri, olimpiade, proiecte şcolare) şi activităţi extracurriculare semnificative (maxim 500 de cuvinte)

       Am participat la olimpiada de geografie în clasa a XI -a. Rezultatele mele la geografie fiind foarte bune. Pe lângă orele de geografie pe care le aveam în programul școlar, făceam ore extracurriculare cu un grup de prieteni. Am vizitat zonele de munte din RomâniaTransfăgărășan, Transalpina, Azuga , Brașov). Geografia a stârnit dorința de înțelegere și aprofundare, tocmai de aceea  poate fi considerată piatră de temelie a posibilului meu viitor ca și cadru didactic.

 

 

III.       Alte motive pentru care considerați că sunteți candidatul potrivit pentru specializarea aleasă (maxim 150 de cuvinte)

       Alte motive ce sprijină candidatura mea în cadrul acestei instituții și susținerea acestei specializări ar fi înclinația umanistă, dorința de a studia omul sub toate aspectele sale, dar si plăcerea de a explora natura, de a cerceta și de a găsi eventuale rezolvări.

 

IV.       Modul în care candidatul îşi vede cariera viitoare (ca student şi absolvent) (speranţe, aşteptări) (maxim 250 de cuvinte)

         Din punct de vedere al viitorului pe termen scurt -studentă- consider că majoritatea activităților ar fi îndreptate către studiu, aprofundare și cercetare, în timp ce din punct de vedere al viitorului pe termen lung consider că facultatea pe care o voi urma îmi va oferi prin cadrul didactic propice, devenirea unui cadru didactic capabil să cerceteze și să rezolve orice provocare profesională.

Coroană te rog

Alte întrebări interesante