Biologie, întrebare adresată de ralucaandronic93bn, 8 ani în urmă

scurte pls. .. repede​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaCiob
2

Răspuns:

Aricii se gaseste in zonele temperate si calde, preferand zonele uscate in care nu exista paduri dense si ocazional poate fi gasit si in dune. Cei mai multi se gasesc in gradini, cimitire, parcuri, terenuri agricole si alte zone care ofera posibilitatea hibernarii.

Bufnițele cuibăresc în scorburi, cuiburi vechi ale altor păsări, vizuini, găuri în maluri, fisuri în stânci, iar unele în mediul antropic, în preajma hambarelor, silozurilor, în cimitire etc.

Bufnitele au următoarele adaptări la mediul nocturn de viață-ochii mari și foarte ageri, observa in întuneric prada sau obstacolele. Totodată, ochii bufnitelor au un chimp larg vizual(110°) dintre care 2/3 (sau 70%) ocupa chimpul de vedere cu ambii ochi.

Melcii se gasesc pe toate continentele cu o posibila exceptie: Antarctica si sunt de asemenea speciile maritime care traiesc in apele linistite de la Polul Sud. Melcul se gaseste intr-o varietate de medii de viata si in special in zonele in care exista multa vegetatie.

Melcul are o aparitie inconfundabila, in special datorita cochiliei tari ce o dobandeste la maturitate. Toti sunt cunoscuti pentru aceasta cochilie in care se retrag pentru protectie. Cei fara cochilie nu sunt melci, ci limacsi.


ralucaandronic93bn: msss
DanaCiob: cu drag , sper să îți fie de folos ❤️
Alte întrebări interesante