se considera ecuatia: 3(2x+1) -2(x-2) = -2(2-x) +3(x+3) , x aparține R.
a) stabiliti dacă 0 este solutie a ecuatiei date
b) rezolvati ecuatia
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
Explicație pas cu pas:
ai rezolvarea atașată.
Anexe:
Răspuns de
2
a) Zero este soluție pt. ecuație dacă şi numai dacă înlocuindu-l pe x cu 0 vom obține egalitate în ambele părți.
3(2·0+1) - 2(0-2) = -2(2-0) + 3(0+3)
3(0+1) - 2·(-2) = -2·2 + 3·3
3 + 4 = -4 + 9
7 = 5 (F) => zero nu este soluția ecuației
b) Desfacem parantezele şi efectuăm calculele.
3(2x+1) - 2(x-2) = -2(2-x) + 3(x+3)
3·2x + 3·1 - 2x - 2·(-2) = (-2)·2 - 2·(-x) + 3x + 3·3
6x + 3 - 2x + 4 = -4 + 2x + 3x + 9
4x + 7 = 5x + 5
4x - 5x = 5-7
-x = -2 | : (-1)
x = 2
Alte întrebări interesante
Evaluare Națională: Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă