Matematică, întrebare adresată de ionutsb57, 8 ani în urmă

se considera expresia

E(x) = (3-2)^2 + 2(3+x)(x-3)-(x-2)^2 - (x-1)(1+x)+13
ajuta ti ma pls dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristi12338
2

Răspuns:

E(x) = 9-12+4+2(9-x²)-(x²-4x+4)-(x²-1)+13

E(x)= - 3+4+18-2x²-x²+4x-4-x²+1+13

E(x)= - 4x²+4x+33

Explicație pas cu pas:

Sper ca te am ajutat!!

Răspuns de Merymerisor
1

Avem expresia:

E(x)=(3-2)^{2} +2(3+x)(x-3)-(x-2)^{2} -(x-1)(1+x)+13

Cum nu văd nicio cerință, probabil trebuie să o aduci la forma cea mai simplă. Avem nevoie de formule de calcul prescurtat, respectiv:

(a-b)^{2} =a^{2} -2ab+b^{2}

(a+b)(a-b)=a^{2} -b^{2}

E(x)=1+2(x^{2} -9)-(x^{2} -4x+4)-(x^{2} -1)+13\\E(x)=1+2x^{2} -18-x^{2} +4x-4-x^{2} +1+13\\E(x)=2x^{2} -x^{2} -x^{2} -4x+1-18-4+1+13\\E(x)=13+1+1-18-4\\E(x)=-7

Alte întrebări interesante