Matematică, întrebare adresată de ProteaCosmin, 10 ani în urmă

Se considera functiile f.F : R=>R date prin 
f(x)= e^{x} + 3 x^{2} + 2 si F(x) = e^{x}+ x^{3} +2x-1

c) Sa se demonstreze ca  \int\limits^1_0 {(xf(x)+F(x)} \, dx = F(1)

Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de red12dog34
1
Se observă că F'(x)=f(x).
Atunci \displaystyle\int_0^1\left[xf(x)+F(x)\right]dx=\int_0^1\left[xF'(x)+x'F(x)\right]dx=\\=\displaystyle\int_0^1\left[x\cdot F(x)\right]'dx=\left. x\cdot F(x)\right|_0^1=F(1)
Alte întrebări interesante