Se dă teza : Notele sunt sau nu utile pentru aprecierea activității școlare a unui elev? Completează tabelul următor , respectând structura unui text argumentativ .
Ipoteză : Consider că/Cred că / În opinia mea / Părerea mea este că ... ... ... ... ... ... ...
Justificare : deoarece ... ... ... ... ... ... ...
Argument : În primul rând , ... ... ... ... ... ...
Probă/Exemplu : De exemplu , ... ... ... ... ...
Argument : În al doilea rand , ... ... ... ... ...
Probă/Exemplu : De exemplu , ... ... ... ...
Concluzie : În concluzie , ... ... ... ... ... ... ...
Mulțumesc anticipat !
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
În opinia mea, nu sunt utile pentru aprecierea activității școlare a unui elev, deoarece nu notele reflectă capacitate fiecăruia.
În primul rând notele nu ne vor ajuta să urmam cariera dorita fiindcă materia parcursa in anii scolari nu ne va ajuta in descoperirea proprii pasiuni. Exemplul ar fi că, „Dacă vrei să ajungi cineva în viață, trebuie să fii premiant”, sună îndemnul multor părinți care pun o presiune majoră pe rezultatele școlare ale copiilor. Însă mai departe de calificativele din carnetul de note, stau alte retețe le succesului: descoperirea propriului talent și fructificarea lui, încrederea în forțele proprii, libertatea de exprimare, gândirea critică, creativitatea, comunicarea și colaborarea cu cei din jur.
în al doilea rând, atunci când vei termina liceul nu te va intreba nimeni ce nota ai luat la un anumit obiect, ci doar daca ai luat examenul de bacalaureat și unde vei da mai departe sau ce iti doresti sa devii. Spre exemplu cineva detesta orele de chimie din școala generală, deoarece profesorul lui era foarte dur și-i dădea mereu impresia că nu este suficient de inteligent pentru a înțelege această materie. Prin urmare, îi dădea numai note mici și îi preconiza un viitor profesional sumbru. Mai târziu, în liceu, unchiul meu a descoperit frumusețea chimiei datorită unui profesor foarte priceput, continuând apoi o carieră academică în domeniu. La una dintre conferințele pe care le-a susținut în calitate de lector a participat chiar profesorul descurajator din școala generală, care a suferit un adevărat șoc văzându-și fostul elev performând tocmai în domeniul chimiei.
In concluzie am demonstrat ca notele nu reflectă nici macar un sfert din potentialul nostru ca oameni.