Geografie, întrebare adresată de cosmina87, 8 ani în urmă

Selectați informatii de pe internet cu privire la mediul de viața in care trăiesc viețuitoarele din imagini:arici,bufnita,melc.
Urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisaburlacu87
273
Ariciul este un mamifer spinos ce traieste in Europa, Asia, Africa si nu exista specii de arici native in Australia si America. Se gaseste in zonele temperate si calde, preferand zonele uscate in care nu exista paduri dense si ocazional poate fi gasit si in dune. Cei mai multi se gasesc in gradini, cimitire, parcuri, terenuri agricole si alte zone care ofera posibilitatea hibernarii.



Bufnitele traiesc pe toate continentele exceptand Antarctica. Acestea traiesc in jurul lumii de la padurile dense, pana la campiile deschise. Bufnitele polare traiesc in tundrele din jurul cercului polar Arctic. Bufnita comuna, cea mai raspandita dintre toate speciile, traieste pe fiecare continent al globului, in padurile temperate, tropicale, de conifere si numeroase tipuri de campii si savane. Marea bufnita cu coarne ocupa o mare partde din America de Nord, Centrala si de Sud.


Melcul se gaseste pe toate continentele cu o posibila exceptie: Antarctica si sunt de asemenea speciile maritime care traiesc in apele linistite de la Polul Sud. Melcul se gaseste intr-o varietate de medii de viata si in special in zonele in care exista multa vegetatie.


informatii:Zoo.ro


Alte întrebări interesante