Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Semnificatia titlului ''liliacul timpuriu" de N. labis
Va rog frumoss!! urgent!!
Zambind printre-ale primaverii ruguri, In taina, liliacul timpuriu Intredeschide buzele din muguri. Dar cerul s-a schimbat in plumburiu. Zapada, ploaia, uite, si-au dat mana, Alaturi bat cu pasii uzi tarana, De parca primavara n-a venit. Tarana s-a umflat, s-a-mbolnavit, A-ncremenit si-a capatat pe fata Lucioase, triste pojghite de gheata.... S-a inecat lumina-n pacle grele Si bezne reci au palpait pe lut. Mi-am insotit prietenul acasa Si prin gradina-i trista am trecut. In palcuri liliacul timpuriu Se legana scheletic si pustiu, Cu crengile-n carlig, ca niste cangi. Muguri cazuti se destramau sub crengi... M-a intrebat cu voce sugrumata: - Tu ce zici? Mai inmugureste-o data?


denisaoana478: dc nu pot scrie
denisaoana478: cica e limita de raspunsuri
denisaoana478: da nimeni nu a raspuns..
denisaoana478: scrie iar intrebarea
denisaoana478: sa pot raspunde
denisaoana478: Titlul textului ,''Liliacul timpuriu'', alcatuit dintr-un substantiv comun simplu si un adjectiv>substantiv este o cheie de lectura pentru intelegerea si interpretarea textului.Astfel cititorul este invitat inca din titlu sa isi construiasca o idee a textului.
denisaoana478: nush daca e bine..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariusdarius07
12

titlul textului este in stransa legatura cu mesajul acestuia anticipând ceea ce autorul vrea sa ne transmita prin rândurile sale referitor la un liliac timpuriu care tocmai inflorise.

titlul este format din substantivul comun ”liliacul ” si din adjectivul propriu-zis ”timpuriu.”

sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante