Limba română, întrebare adresată de frumo, 9 ani în urmă

Semnificatia titlului poeziei ''In zori'' de George Cosbuc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexutalovedo
52
Titilul e un elemnt anticipativ al unei opere literare confirmand orizontul de asteptare al cititorului. In opinia mea, titlul operei literare "In zori" de G Cosbuc prefigureaza temele, motivele literare si ideile poetice din textul propriu-zis.  In primul rand, din pct de vedere morfologic, titlul e format dintr-un substantiv si o prepozitie, aceste cuvinte fiind folosite cu sens denotativ pt a reda ideea de tristete.
  IN al doilea rand, titlul sustine tema poeziei natura asa cum reiese din utilizarea unui camp semantic la nivelul textului, cum ar fi "deal", "luna" sau "apa".
  In plus, ideea exprimata prin titlu se contureaza in opera cu ajutorul procedeelor de expresivitate artistica astfel, repetitia "tot mai jo, mai jos" sugereaza venirea zorilor de zi si prin urmare a frumoasei dimineti, iar epitetul "Parca-i mort de veacuri satul" reliefeaza ideea ca noaptea satul e de o liniste profunda, adanca, reluand semnificatia titlului.
  In concluzie, titlul operei literare "In zori" de G. Cosbuc prefigureaza si sintetizeaza temele, motivele si ideile poetice.
Alte întrebări interesante