Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Sentimentele lui Bacovia in poezia Rar?


Nikusya: La ce s-a gandit poetul dand poeziei sale acest titlu derutant? Cele cinci vocabule repetate la inceputul si finalul strofelor - singur, ploua, nimeni, tremur, vesnic -, cu reluarea primei vocabule (singur) ca o inchidere in cerc, in ultima strofa, sugereaza o stare de spaima obsesiva, halucinanta, fara iesire.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nikusya
4
Poti sa ei citeva idei de aici,, La ce s-a gandit poetul dand poeziei sale acest titlu derutant? Cele cinci vocabule repetate la inceputul si finalul strofelor - singur, ploua, nimeni, tremur, vesnic -, cu reluarea primei vocabule (singur) ca o inchidere in cerc, in ultima strofa, sugereaza o stare de spaima obsesiva, halucinanta, fara iesire.
Răspuns de ste
6
Sentimentul de alienare, dublat de cel de neintelegere din partea semenilor este o prezenta continua atat in temele abordate de Bacovia, cat si in motivele des intalnite in poeziile poetului. Izolarea voita , lucida, este atat de dureroasa incat devine un laitmotiv al creatiei acestuia.
Solitar in fata suferintelor  emotionale, Bacovia cultiva benevol tortura cognitiva a personalitatii "iesite" dintr-un anumit tipar al comportamentului in fata realitatii.Constient pe deplin de o perceptie diferita  a cotidianului, sentimentul poetului este cel de asumare al spaimei obsesive , adica de asumare a inadaptabilitatii. Nevoind, probabil , sa fie "contagios", Bacovia nu doar accepta izolarea voluntara , dar o si cultiva prin "trasarea" unui cerc - simbolism al figurilor geometrice- reprezentare dubla atat a finitului, cat si a infinitului. Din punct de vedere semantic, adjectivul "rar"are si intelesul succesiunii intamplarilor la intervale mai departate si intr-un ritm lent, iar vocabulele au cadenta unui refren...iar refrenul inseamna repetabilitatea ideii, iar in cazul lui Bacovia..repetabilitatea durerii obsesive .
Alte întrebări interesante