Studii sociale, întrebare adresată de alexandrandone565, 8 ani în urmă

Și ca totul să ți se imprime mai ușor trebuie apelat, ori de câte ori este posibil, la simțuri ... să fie unite auzul cu vederea și gustul, cu mâna ..., materia care trebuie învățată să nu fie doar expusă, ca să pătrundă numai în urechi, ci ea trebuie prezentată și prin imagini, ca astfel reprezentarea să se imprime ochiului, urechii, intelectului și memoriei. (...) Prin intuiția reală se începe învățarea și nu prin descrierea verbală a lucrurilor. (J.A. Comenius, Didactica Magna)





Argumentare la acest citat . Pana la ora 20 :00 .​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Buna! Am vazut dstul de tarziu solicitarea ta, dar poate iti va fi de folos ceea ce iti voi raspunde!

Jan Amo Comenius este parintele didacticii moderne, a educatiei moderne  cel care intreaga sa viata s-a ocupat de educatie, promovand metode didactice ( pedagogice), care  ulterior au fost aplicate in sisteme educationale moderne din majoritatea tarior europene.

Referitor la citatul prezentat, Comenius, subliniaza o metoda a invatarii, moderne si anume: copilul / elevul trebuie sa asocieze nu doar citirea cu glas tare a unei lectii, ci trebuie sa isi coordoneze simturile ( vaz, auz) intuitive, pentru ca atentia voluntara sa poata transmite creierului ( prin imagini si cuvinte) informatii care vor ajuta memoria sa acumuleze, iar intelectul sa se dezvolte.

Nu degeaba se sune ca repetitia este mama invatarii!!!

Explicație:


Komisarul: sa-ti fie de folos!
alexandrandone565: mulțumesc
Alte întrebări interesante