Matematică, întrebare adresată de cristina270, 9 ani în urmă

SIMPLIFICATI RAPORTUL P=X ^2 -1/ X^2-2X+1




Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albastruverde12
5
 P= \frac{ x^{2} -1}{ x^{2} -2x+1} = \frac{(x+1)(x-1)}{ (x-1)^{2} } = \boxed{\frac{x+1}{x-1} }.

cristina270: MS
albastruverde12: cu placere! :)
Răspuns de PutereDinu
0
P= \frac{ x^{2}-1 }{ x^{2} -2x+1} = \frac{(x+1)(x-1)}{(x-1) ^{2} }(se \ simplifica \ (x-1) \ de \ la \ numarator \ cu \ (x-1) \ de \ la \ numitor)->=\bold{\frac{x+1}{x-1}};
Alte întrebări interesante