Simplificati raportutul x2+5x+6
. ----------------
x2+3x+2
Am nev. de ajutor repede...
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
x²+5x+6 = x²+2x + 3x+6 = x(x+2) + 3(x+2) = (x+2)(x+3) ***
x²+3x+2 = x²+2x + x+2 = (x+2)(x+1) ***
(x+2)(x+3) x+3
raportul devine = ------------------ = -------
(x+2)(x+1) x+1
x²+3x+2 = x²+2x + x+2 = (x+2)(x+1) ***
(x+2)(x+3) x+3
raportul devine = ------------------ = -------
(x+2)(x+1) x+1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă