Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Sinteza conţinutului fabulei Câinele şi căţelul pe strofe
Vă rog!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Goapo17
1

Răspuns:

Cainele si catelul- rezumat

Samson dulaul de curte ,vorbeste cu un bou oarecare,despre egalitate.Catelul Samurache care sta si priveste de departe,este miscat de vorbele lor si intra in discutie spunandu-le ca este intru totul de acord cu ei.Insa Samoson nu accepta sa fie egal cu inferiori lui si il jigneste pe Samurache ca a indraznit sa se creada egal cu el,spunand ca vrea egalitate numai cu superiori lui.

Cainele si catelul- rezumat 2

Scrie in 8-10 randuri rezumatul fabulei Cainele si catelul

Cainele Samson a discutat cu un bou despre inegalitatea dintre animale, in timp ce catelul Samurache tragea cu urechea. Catelul s-a apropiat de acestia si le-a spus ca are aceeasi parere si i-a numit "fratii lui". Cainele Samson s-a suparat, l-a jignit si i-a spus ca el nu este frate cu acel catel pe nume Samurache. Catelul s-a simtit trist.

Morala fabulei este urmatoarea: oamenii cei mici vor sa fie egali cu cei mari; oamenii cei mari vor egalitate cu cei mici.

Cainele si catelul- rezumat 3

Cainele Samson ii spune boului cat ii sunt de neplacute unele dobitoace care cred depre ele ca sunt de neam mare. Catelul Samurache, care statea de-o parte si asculta discutia celor doi, se apropie lingusitor si le apreciaza gandirea, numindu-i " fratii" lui. Auzind aceasta vorba, Samson devine manios si il ameninta cu bataia pe catelul nedumerit de indignarea dulaului. Samson explica sensul corect al vorbelor sale, precizand ca el vrea egalitate, dar nu pentru catei neinsemnati, ci pentru cei mari si puternici ca el.

Cainele si catelul- rezumat 4

Intr-o zi, un caine pe nume Samnson si un bou discutau despre egalitatea dintre ei si restul animalelor. Un biet catelus, Samurache, care auzise conversatia celor doi, intervine, spunanad ca si el ar dori sa aibe egalitate cu restul dobitoacelor. Atunci dulaul il apostrofeaza adaugand ca el doreste egalitate, dar nu si pentru catei, caci aceasta se aplica doar intre animalele importante. Apoi boul si dulaul Samson il izgonesc pe sarmanul Samurache.


Goapo17: ms frumos
Alte întrebări interesante